FIU-kursus: Psykologi - tæt på dig som tillidsvalgt

Baggrund

Din egen praksis er i fokus på dette kursus. Vi arbejder med din virkelighed og de konkrete situationer, som du står i. Også når det ind imellem bliver sværet at være i rollen.

Som tillidsvalgt har du store udfordringer. Du skal kunne navigere i kaos, samarbejd med ledelsen i vanskelige situationer, skabe muligheder for dine kolleger, arbejde i fællesskab for at nedbringe sygefravær, håndtere usikkerhed når der fusioneres, eller der er fyringer på vej og når dine kolleger bliver fyret. Du skal hjælpe med udviklingen af større forståelse og rummelighed på arbejdspladsen og du skal kunne hjæpe med at undgå, at kolleger går ned med stress. Du skal passe på dem, der passer arbejdet, når kollegaen er syg osv.

Det kræver, at du har en stor selvindsigt, har forståelse for andres virkelighed og viden om, hvad der er på spil i relationer på arbejdspladsen.

 

Udbytte

På kurset får du indsigt i grundlæggende psykologiske mekanismer og får større indsigt i dene egne - ind i mellem måske uhensigtsmæssige - handle- og tankemønstre. Du bliver rustet til i højere grad at kunne se billedes af, hvad der er på spil under overfladen.

Vi går tæt på dig som menneske og tillidsvalgt for at styrke dig i rollen. Derfor arbejder vi med udgangspunkt i din egen case fra din arbejdsplads - hvor er det, du synes det er svært? Og hvordan kan du understøtte en mere positiv udvikling.

 

Indhold:

Vi arbejder med:

  • Viden om psykologi
  • Dine egne – måske uhensigtsmæssige – tanke- og handlemønstre. Hvilke forhindringer er på spil?
  • Forsvarsmekanismer hos dig selv og i arbejdsfællesskabet.
  • Hæmmere og fremmere i dine relationer
  • Fortællinger – de tykke og de tynde historier på arbejdspladsen
  • Køn og socialisering – hvordan påvirker opdragelsen vores tilgang til verden
  • Din personlige integritet – hvordan vildu gerne handle og opleves af kollegerne

 

Målgruppe

TR, FTR og AMiR

 

 

Underviser:

Jeanett Kiy  

Jeanett har mange års erfaring som leder og konsulent og arbejder som inspirator, underviser og facilitator af udviklingsprocesser.

 

 

Tid og Sted

Den 29. - 30. januar 2020

Hotel Christiansminde, Svendborg.

 

 

Tilmeldingsfrist

Udfyld tilmeldingsblanketten og send den senest den 15. november 20.

 

Tildeling af kursuspladser på overbygningskurser

På overbygningskurser vil vi efter sidste tilmeldingsfrist se hvor mange tilmeldinger til kurset, vi har modtaget. Har vi modtaget flere tilmeldinger, end der er plads til på kurset, prioriterer Kredsen tilmeldingerne. 

Cirka en måned efter sidste tilmeldingsfrist, vil du få besked på, om du er optaget på kurset. Senest på dette tidspunkt skal du søge om tjenestefri til både kursusdagene og studiedagene hos din arbejdsgiver.

Ved tilmelding vil du modtage en mail, hvor du kan se, at vi har modtaget din tilmelding til kurset, men vær opmærksom på, at du ikke er optaget på kurset før du modtager en bekræftelse på, at du har fået en plads på kurset.

DSR-C - Sankt Annæ plads 30 - 1250 - København K - 46954395 - kursusadm@dsr.dk