AFLYST Det er ikke vores patient

24. marts 2020

kl. 16.30 - 19.00 

 

Sygeplejerske Lisbeth Aaskov Falch holder oplæg og inviterer til diskussion ud fra fundene i sin ph.d. ”Det er ikke vores patient”. Hun viser, at de gamle skrøbelige patienter med multisygdom, i det højt specialiserede sygehusvæsen, ender med at være en patienter, der ikke hører til nogen steder og derfor kan flyttes og omvisiteres.

 

De gamle patienter bliver specialeløse på grund af deres uklare, rodede og multifacetterede sygdomsbillede. De er interesseløse for de professionelle på hospitalet, fordi denne gruppe burde behandles i primærsektoren. De bliver historieløse, når sundhedsvæsnet bliver styret ud fra flow og målbare objektive data udfyldt ved klik i journalen. Alt i alt en giftig cocktail for de gamle skrøbelige patienter.

 

Hvordan passer sygeplejen og sygeplejerskerne ind i det billede? Sygeplejerskerne er i høj grad fulgt med den lægefaglige specialisering, som også giver prestige og karrieremuligheder for sygeplejersker. Lisbeth hævder i sin ph.d., at den mere omsorgsbetonede og helhedsorienterede sygepleje har trange kår, men samtidig er livsnødvendig for de gamle patienter (og spørger hun – måske for alle patienter?).

 

Kom og diskutér om sygeplejersker har opgivet deres humanistiske værdier til fordel for prestigefyldt medicinsk specialisering – og er det nødvendigvis en modsætning? Hvordan kan sygeplejersker insistere på en holistisk og humanistisk tilgang til patienten i sundhedsvæsnet i dag? Hvilken vej skal sygeplejen gå i forholdet mellem specialist og generalist?

 

Det bliver serveret en sandwich undervejs.

 

 

Kreds Hovedstaden - Frederiksborggade 15, 4. - 1360 - København K - 70211662 - hovedstaden@dsr.dk