Fagdag 2020 - Dig og dit arbejdsliv

Ses vi til årets spændende fagdag? Vi har fyldt dagen med en masse spændende oplæg og foredrag.

 

Niels Sandholm Larsen, starter dagen med et oplæg i plænum.

Hvordan skal 1000 flere sygeplejersker komme fra? Hvor skal de arbejde? Og hvilke opgaver skal de varetage?

Forandringer i sygeplejerskers fag og arbejde rammesættes bl.a. af en voksende ældrebefolkning og øget forekomst af kroniske sygdomme. Den klinisk teknologiske udvikling betyder, at stadig flere behandles uden for hopitalet, og at specialiserede og målrettede patientkontakter og behandlingsopgaver delegeres til sygeplejersker. Der er tale om velkendte udviklingstræk ved det danske sundhedsvæsen og rammebetingelser for sygeplejerskers arbejde.

Som indspil til arbejdet med en ny professionsstrategi for Dansk Sygeplejeråd diskuteres professionsstrategiske pointer om mangel på sygeplejersker, opgaveglidning samt specialisering og arbejdspres.

 

 

Formiddagen fyldes af 3 spændende sessions. Læs den fulde tekst om de 3 sessions under 'Tilmelding' og husk at tilmelde dig én af dem.

 

Session 1- Et mentalt sundhedsperspektiv på børn og unges dobbeltsorg, når de mister en skilt forælder v/ Jette Marcussen

Denne session formidler ny forskning om børn og unges oplevelse af dobbeltsorg, samt de konsekvenser sorgen kan have for deres mentale sundhed og behov for støtte.

 

Session 2 - Familiefokuseret sygepleje v/ Barbara Voltelen

I denne session kommer I til at få indsigt i Familiedialog (Familiefokuseret sygepleje), som tilbyder sundhedsprofessionelle konkrete redskaber til patient- og pårørendeinddragelse for alle aldersgrupper.

 

Session 3 - Brugerinddragelse i praksis, udvikling og forskning v/ Barbara Askham og Mette Dyrlund

- Hvordan er dette muligt i den sygeplegefaglige kontekst?

I denne session rettes fokus på de mange facetter af brugerinddragelse. 

 

 

Eftermiddagen bruger vi sammen med Nurse Ruth og Peter Mygind

 

Ruth Asferg Holst - Mennesket bag Nurse Ruth

Nurse ruths univers har over de seneste år samlet unge og erfarne sygeplejersker om finurlige, sjove og rørende historier fra sygeplejerskelivet. På hendes facebookside følger over 10.000 med i hverdagen hos hendes tegnede alterego Nurse Ruth, og hendes bogudgivelser 'Ny sygeplejrske - uden panik' er blevet fast inventar på mange nyuddannede sygeplejerskers bogreol.

Men hvem er Nurse Ruth? Og hvorfor eksistere hun i det hele taget? Kom og mød mennesket bag Nurse Ruth, og hør hende fortælle om livet som sygeplejerske og få forklaringen på, hvor Nurse Ruth i virkeligheden kommer fra.

 

Peter Mygind slutter fagdagen af med foredraget Find din indre kriger, hvis du er syg, mand!

Man skal være stærk for at være syg. Så hvordan finder du din indre kriger frem, så du og dine nærmeste får den omsorg og behandling, der er brug for, så angst, sorg og afmægtighed ikke får love til at styre livet. Et humoristisk og følsomt foredrag om Peter Myginds møde med sundhedsvæsnet - både som patient og pårørende.

Peter har selv haft 3 blodpropper og et hjertestop og er pårørende til familie og venner med bl.a. kræft og epilepsi.

Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål. Peter Mygind er ambassadør for Hjerteforeningen og deler gerne ud af egne erfaringer.

Kreds Sjælland - Møllevej 15 - 4140 - Borup - 70211664 - sjaelland@dsr.dk