SLS Kursusweekend Efterår 2020

SLS' kursusweekend er for alle aktive i SLS’ lokalbestyrelser. Vælg et af de tre kurser og bliv skarpere til at engagere medstuderende og få indflydelse på uddannelsen og studielivet.

 

Kurserne er for jer, der gerne vil have flere idéer og værktøjer til engagere medstuderende i vores uddannelse og i studielivet. Vi holder de tre kurser samtidigt, hvilket er en oplagt mulighed for at tage flere afsted sammen, lære andre lokalbestyrelser at kende og have det sjovt imens. 

 

Alle tre kurser er åbne for alle aktive i SLS’ lokalbestyrelser. Vi anbefaler dog, at man første gang deltager på”Skab lokale aktiviteter og fællesskaber.” Husk i øvrigt, at man  kun kan deltage én gang på hvert kursus. 

 

Kursus 1: Skab lokale aktiviteter og fællesskaber

Hvordan udvikler og gennemfører vi gode lokale aktiviteter, der styrker fællesskabet på skolen og skaber konkrete forbedringer på skolen? På kurset, der vil være en blanding af oplæg og workshop, vil du blive bedre til: 

  • At forbedre vores medlemmers studieliv igennem konkrete aktiviteter 
  • At identificere muligheder for at skabe forbedringer på dit uddannelsessted 
  • At udvikle og lede projekter i lokalbestyrelsen.

Med fra kurset vil du få en her del værktøjer til arbejdet med at skabe lokale aktiviteter. Når kurset er forbi, vil du have en konkret projektplan med hjælp – lige til at sætte i værk i din lokalbestyrelse. Mange deltagere har efterfølgende succes med at lave velbesøgte og engagerede medlemsarrangementer. Undervisere er Bjarke Lindemann, organisationskonsulent i Dansk Sygeplejeråd og Anne Vagner Christensen, organisationskonsulent og tidl. næstformand for SLS. 

 

Kursus 2: Få budskabet ud 

Hvordan formidler jeg effektivt SLS’ politiske budskaber, så flere er med på, hvad vi kæmper for? På kurset kommer du til at arbejde med at forberede, opbygge og fremføre dine budskaber igennem mundtlige oplæg. Vi kommer også ind på: 

  • Formidling af SLS’ politik og aktiviteter, så de sidder lige i skabet 
  • Opbygning og strukturering af budskabet – især med fokus på det mundtlige 
  • Introduktion til debatteknik, framing og andre formidlingsværktøjer. 

På kurset vil du blive optaget på video og modtager feedback i et trygt og fortroligt læringsmiljø. Mange deltagere vælger efterfølgende at holde de taler, som de har udviklet og øvet på kurset. Undervisere er Lawand Hiwa Nimo, taleskriver, skribent og tidligere danmarksmester i debat og Maja Brandenhoff Hansen, retoriker og kommunikationskonsulent. 

 

Kursus 3: Styrk indflydelsen

Hvordan får vi uddannelseslederens opmærksomhed og indflydelse på vores uddannelse? Styrk indflydelsen er et nyt kursus med fokus på at styrke lokalbestyrelsernes systematiske indflydelse på uddannelsen og uddannelsesstedet. Efter kurset, der vil være en blanding af oplæg og øvelser, vil du:

  • Have større indsigt i den politiske opbygning af din professionshøjskole
  • Få værktøjer til at indgå i konkrete forhandlinger 
  • Kunne skabe større indflydelse for SLS-medlemmerne på uddannelsesstedet.  

Derudover vil du blive introduceret det fagpolitiske arbejdes betydning i Danmark, og hvordan SLS og Dansk Sygeplejeråd i det daglige søger indflydelse på uddannelses- og sundhedsområdet. Undervisere er Henrik Brandt, pædagogisk konsulent i Dansk Sygeplejeråd og Jenny Maria Jørgensen, lærerstuderende og tidl. formand for Lærerstuderendes Landskreds.

 

Fællesprogram 

Fredag og lørdag aften aftenen blænder vi op for et fælles program, hvor der både bliver plads til hygge, fællessang, networking og quiz. Vi starter fredag med et politisk oplæg fra SLS’ formandskab og slutter søndag med en fælles opsamling. Har I idéer til underholdning eller sange, vi skal synge, er I velkomne til at kontakte kursusleder Bjarke Lindemann på sls@dsr.dk.

 

Tid og sted 

Kurset er med overnatning og varer fra fredag, 23. oktober 2020 kl. 17:00 til søndag 25. oktober 2020 kl. 15:00. Check-in er fra fredag kl. 17, og vi starter med aftensmad kl. 18. Vi skal være på HUSET Middelfart, Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart, og du behøver kun medbringe toiletsager, tøj, skriveredskaber og evt. en computer. 

 

Hvad med udgifter og transport? 

Dansk Sygeplejeråd dækker din kursusafgift, overnatning, forplejning og transport, når du deltager i kurset. Du får tilsendt flere praktiske oplysninger, når du har tilmeldt dig, og kurset nærmer sig. 

 

Tilmelding

Alle aktive i SLS’ lokalbestyrelser kan tilmelde sig, men hvert lokalbestyrelsesmedlem kan dog kun deltage på det samme kursus én gang. 

 

Tilmelding er efter 'først til mølle'-princippet. Frem til 29. juni 2020 er der dog reserveret to pladser til hver SLS-lokalbestyrelse, så alle lokalbestyrelser er sikret en mulighed for at deltage. I må dog gerne tilmelde så mange som muligt så hurtigt som muligt – er der flere tilmeldte end kursuspladser, kommer man på venteliste.

 

Allersidste tilmeldingsfrist er den 23. september 2020.

 

Afbud

Sene afbud betyder, at vi ikke kan få refunderet udgifter til mad og ophold. Ved afbud bedes du derfor i så god tid som muligt ringe direkte til Bjarke Lindemann på 29 65 66 41.

 

Deltagerantal 

Der plads til 52 deltagere på kursusweekenden, fordelt med 20 på Kursus 1: Skab lokale aktiviteter, 16 på Kursus 2: Få budskabet ud og 16 på Kursus 3: Styrk indflydelsen.

 

Yderligere information

Vedr. tilmelding og transport: Lise Embalo på 46 95 40 57 eller kursusadm@dsr.dk

Vedr. program og indhold: Bjarke Lindemann på 29 65 66 41 eller sls@dsr.dk. 

SLS - Sankt Annæ plads 30 - 1250 - København K - 46954395 - kursusadm@dsr.dk