SLS Kursusweekend Forår 2020

SLS' kursusweekend er for alle medlemmer af SLS' lokalbestyrelser. Vælg et af de tre kurser og bliv skarpere til at engagere jeres medstuderende og få indflydelse på din uddannelse.

 

Kurserne er for jer, der gerne vil have flere idéer og værktøjer til engagere medstuderende i vores uddannelse og i studielivet. Vi holder de tre kurser samtidigt, hvilket er en oplagt mulighed for at tage flere afsted sammen, lære andre lokalbestyrelser at kende og have det sjovt imens. 

 

Alle tre kurser er åbne for alle lokalbestyrelsesmedlemmer. Vi anbefaler dog, at du starter med kurset ”Skab lokale aktiviteter.” Husk i øvrigt, at du kun kan deltage én gang på hvert kursus. 

 

Kursus 1: Skab lokale aktiviteter og fællesskaber

Hvordan udvikler og gennemfører vi gode lokale aktiviteter, der styrker fællesskabet på skolen og skaber konkrete forbedringer på skolen? På kurset, der vil være en blanding af oplæg og workshop, vil du blive bedre til: 

  • At forbedre vores medlemmers studieliv igennem konkrete aktiviteter 
  • At identificere muligheder for at skabe forbedringer på dit uddannelsessted 
  • At udvikle og lede projekter i lokalbestyrelsen.

Med fra kurset vil du få en her del værktøjer til arbejdet med at skabe lokale aktiviteter. Når kurset er forbi, vil du have en konkret projektplan med hjælp – lige til at sætte i værk i din lokalbestyrelse. Mange deltagere har efterfølgende succes med at lave velbesøgte og engagerede medlemsarrangementer. Underviser er Bjarke Lindemann, konsulent i SLS og Anne Vagner Christensen, tidl. SLS-næstformand. 

 

Kursus 2: Få budskabet ud 

Hvordan formidler jeg effektivt SLS’ politiske budskaber, så flere er med på, hvad vi kæmper for? På kurset kommer du til at arbejde med at forberede, opbygge og fremføre dine budskaber igennem mundtlige oplæg. Vi kommer også ind på: 

  • Formidling af SLS’ politik og aktiviteter, så de sidder lige i skabet 
  • Opbygning og strukturering af budskabet – især med fokus på det mundtlige 
  • Introduktion til debatteknik, framing og andre formidlingsværktøjer. 

På kurset vil du blive optaget på video og modtager feedback i et trygt og fortroligt læringsmiljø. Mange deltagere vælger efterfølgende at holde de taler, som de har udviklet og øvet på kurset. Underviser er Lawand Hiwa Nimo, taleskriver og tidligere danmarksmester i debat og Maja Brandenhoff Hansen, retoriker og kommunikationskonsulent. 

 

Kursus 3: Styrk indflydelsen

Hvordan får vi uddannelseslederens opmærksomhed og indflydelse på vores uddannelse? Styrk indflydelsen er et nyt kursus med fokus på at styrke lokalbestyrelsernes systematiske indflydelse på uddannelsen og uddannelsesstedet. Efter kurset, der vil være en blanding af oplæg og øvelser, vil du:

  • Have større indsigt i den politiske opbygning af din professionshøjskole
  • Få værktøjer til at indgå i konkrete forhandlinger 
  • Kunne skabe større indflydelse for SLS-medlemmerne på uddannelsesstedet.  

Derudover vil du blive introduceret det fagpolitiske arbejdes betydning i Danmark og hvordan SLS og Dansk Sygeplejeråd i det daglige prøver at få indflydelse på uddannelses- og sundhedsområdet. Underviser er Henrik Brandt, konsulent i Dansk Sygeplejeråd og Jenny Maria Jørgensen, tidl. formand for Lærerstuderendes Landskreds.

 

Fællesprogram 

Fredag og lørdag aften aftenen blænder vi op for et fælles program, hvor der både bliver plads til hygge, fællessang, networking og quiz. Vi starter fredag med et politisk oplæg fra SLS’ formandskab og slutter søndag med en fælles opsamling. Har I idéer til underholdning eller sange, vi skal synge, er I velkomne til at kontakte kursusleder Bjarke Lindemann på sls@dsr.dk.

 

Tid og sted 

Kurset er med overnatning og varer fra fredag, 28. februar 2020 kl. 17:00 til søndag 1. marts 2020 kl. 15:00. Check-in er fra fredag kl. 17, og vi starter med aftensmad kl. 18. Vi skal være på Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø, og du behøver kun medbringe toiletsager, tøj og evt. en computer. 

 

Hvad med udgifter og transport? 

Dansk Sygeplejeråd dækker din kursusafgift, overnatning, forplejning og transport, når du deltager i kurset. Du får tilsendt flere praktiske oplysninger, når du har tilmeldt dig, og kurset nærmer sig. 

 

Tilmelding

Alle lokalbestyrelsesmedlemmer kan tilmelde sig, men hvert lokalbestyrelsesmedlem kan dog kun deltage på det samme kursus én gang. 

 

Tilmelding er efter 'først til mølle'-princippet. Frem til 21. december 2019 er der dog reserveret to pladser på kursusweekenden til hver SLS-lokalbestyrelse, så alle lokalbestyrelser er sikret en mulighed for at deltage. Man kan dog sagtens tilmelde flere end to med det samme. Er der flere tilmeldte end kursuspladser, kommer man på venteliste.

 

Allersidste tilmeldingsfrist er den 3. februar 2020.

Deltagerantal 

Der plads til 52 deltagere på kursusweekenden, fordelt med 20 på Kursus 1: Skab lokale aktiviteter, 16 på Kursus 2: Få budskabet ud og 16 på Kursus 3: Styrk indflydelsen.

 

Yderligere information

Vedr. program og indhold: Bjarke Lindemann på 29 65 66 41 eller sls@dsr.dk. 

Vedr. tilmelding og transport: Lise Embalo på 46 95 40 57 eller les@dsr.dk

Vedr. afbud: Bjarke Lindemann på 29 65 66 41 eller sls@dsr.dk

 

SLS - Sankt Annæ plads 30 - 1250 - København K - 46954395 - kursusadm@dsr.dk